5. LEVENSLANG LEREN.

De bouwsector evolueert. Jij en je medewerkers moeten mee evolueren. De enige manier om dit te doen is door systematisch tijd vrij te maken om je te informeren en om bij te leren.

WAT WILLEN WE VERMIJDEN?

Afbeeld.png
 

HOE?

  • Informeer en inspireer je regelmatig via de Confederatie Bouw of bij andere kennispartners of -platformen omtrent nieuwe methodes, materialen, tools e.d. Zo blijf je continu op de hoogte van de nieuwste trends en evoluties.

  • Abonneer je op vaktijdschriften en woon infosessies bij.

  • Breng geregeld een nieuw onderwerp ter sprake in je interne vergaderingen. Las een beurtrol in om dit voor te bereiden.

  • Werk samen met kenniscentra, neem eens een stagiair in huis en laat je inspireren.

  • Zorg voor een persoonlijk opleidings- en ontwikkelingsplan voor je werknemers dat ze een lange termijn perspectief biedt.

WAT BRENGT HET OP?

  • De kost van opleiden is hoog, maar de kost van onwetendheid en onkunde is vele malen hoger.

  • Medewerkers die met kennis van zaken met bouwpartners en klanten omgaan, dragen bij tot de goede reputatie van je bedrijf.

  • Een persoonlijk opleidings- en ontwikkelingsplan zorgt voor meer medewerkerstevredenheid.

img_5022-large-kopieren.jpg

Inspelen op nieuwe manieren van bouwen.

“Voor bouwbedrijven is het belangrijk dat ze op een nieuwe manier aan bouwen gaan doen. Dat ze nadenken over de lange termijn en welke rol ze kunnen spelen in de levenscyclus van gebouwen, wat er op het einde met die gebouwen gaat gebeuren en dergelijke.” Continue bijscholing over dit soort onderwerpen en zich laten inspireren door andere bouwbedrijven en kennispartners zoals het WTCB is daarom van groot belang.

-Jeroen Vrijders, Head of Laboratory '“Sustainable Development” WTCB

 
Schermafbeelding+2020-04-13+om+15.33.32.jpg

De juiste veranderingen om de juiste redenen.

Een veel voorkomende valkuil is de noodzaak waarom men start met lean. Het management kan beslissen om lean te gaan toepassen vanwege kostenbesparing. Dat is een grote valkuil. Je gaat dan aan mensen vragen om continu te verbeteren. En idealiter, als we lean werken, gaan we meer kunnen doen, in een kortere tijdspanne. De verleiding zou erin kunnen bestaan om mensen te laten afvloeien, maar dat is absoluut niet waar lean voor staat. We zouden die vrijgekomen tijd evengoed kunnen gebruiken om mensen te vormen, om meer klantwaarde te produceren en ga zo maar verder.

-Tim Vissers, Adjunct afdelingshoofd ‘bedrijfsbeheer en kwaliteit” WTCB